Martinpuro: Sukunimi-info

Martinpuro

Tietoja sukunimestä Martinpuro

Martinpuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Martinpurojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinpuro on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Martinpuro ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Martinpuro

Martinpuro (paikannimi)

Martinpuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Martinpuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинпуро tarkoittaa nimeä Martinpuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martinburå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Martinpuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinpuro tai Martina Martinpuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinpuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Martinpuro, Finland.

©Tuomas Salste