Martinsaari: Sukunimi-info

Martinsaari

Tietoja sukunimestä Martinsaari

Martinsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Martinsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 1985 14

v. 2015 21

v. 2016 22

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinsaari on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Martinsaari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Martinsaarien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Martinsaari on melko pitkä nimi.

Martinsaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Martinsaari on suojattu 1953 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Martinsaari

Martinsaari
(paikannimi)
Martinsaari Karjalassa
(karttanimi)

Martinsaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Martinsaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Martinsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Martinsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Martinsaarenkatu, Martinsaarentie, Martinsaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Martinsaaret ulkomailla

Ruotsissa Martinsaari oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинсаари tarkoittaa nimeä Martinsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Martinsāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martinsarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Martinsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinsaari tai Martina Martinsaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinsaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Martinsaari, Finland.

©Tuomas Salste