Martinson: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Martinson

Martinson on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen. Martinsonien lukumäärä vuonna 2018 oli alle 20 Suomen kansalaista.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899
Yritykset
perust. 1987–1996

Sana Martinson esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Martinsonit ulkomailla

Ruotsissa Martinson oli 156 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Martinson oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Martinson on ollut 17 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Virossa Martinson oli 530 ihmisen sukunimi vuonna 2008.

1561727530
Martinsonit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 8 048 henkeä, joiden sukunimi oli MARTINSON. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 70 henkeä, joiden sukunimi oli MARTINSON.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinson tai Martina Martinson.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinson

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Martinson, Finland.

©Tuomas Salste