Martinsuo: Sukunimi-info

Martinsuo

Tietoja sukunimestä Martinsuo

Martinsuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Martinsoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 11 max

v. 1985 19

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinsuo on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Martinsuo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Martinsuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Martinsuo on suojattu 1946 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Martinsuo

Martinsuo (paikannimi)

Martinsuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Martinsuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинсуо tarkoittaa nimeä Martinsuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinsuo tai Martina Martinsuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinsuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Martinsuo, Finland.

©Tuomas Salste