Martinviita: Sukunimi-info

Martinviita

Tietoja sukunimestä Martinviita

Martinviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Martinviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 19

v. 2015 33

v. 2018 34

v. 2020 33

v. 2022 32

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinviita on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Martinviita ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Martinviita on melko pitkä nimi.

Paikannimi Martinviita

Martinviita (paikannimi)

Martinviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Martinviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинвийта ("Martinvijta") tarkoittaa nimeä Martinviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Martinvīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martinfwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Martinviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinviita tai Martina Martinviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Martinviita, Finland.

©Tuomas Salste