Marttonen: Sukunimi-info

Marttonen

Tietoja sukunimestä Marttonen

Marttonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Marttosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 2015 23

v. 2018 21

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marttonen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Marttonen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Marttonen

Marttonen (paikannimi)

Marttonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marttonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марттонен tarkoittaa nimeä Marttonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Martonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marttonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martti Marttonen tai Martta Marttonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Marttonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marttonen, Finland.

©Tuomas Salste