Masar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Masar

Masar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Masar-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 40

v. 2018 40

v. 2019 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Masar on sijalla 13 623. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Paikannimi Masar

Masar (paikannimi)

Masar on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Masar jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Masar

Masar on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Masar oli yhtenä etunimenä 5 miehellä. Samaan aikaan Masar oli 39 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Masar-suku ulkomailla

Ruotsissa Masar oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tšekissä Masař oli 346 ihmisen sukunimi vuonna 2017. Nimi on Tšekissä lähinnä miesten sukunimi.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 278 henkeä, joiden sukunimi oli MASAR. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Masa Masar.

Samankaltaisia nimiä kuin Masar

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Masar, Finland.

©Tuomas Salste