Maskuniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maskuniitty

Maskuniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Maskuniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 18

v. 2015 22

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maskuniitty on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Maskuniittyjen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Maskuniitty on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маскунийттю ("Maskunijttju") tarkoittaa nimeä Maskuniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mascunijtt’ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Maskuniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Masa Maskuniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Maskuniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Maskuniitty, Finland.

©Tuomas Salste