Matala-aho: Sukunimi-info

Matala-aho

Tietoja sukunimestä Matala-aho

Matala-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Matala-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 18

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matala-aho on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Matala-aho ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Matala-aho-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 33 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Paikannimi Matala-aho

Matala-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Matala-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 65 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Matala-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matala-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matala-aho. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матала-ахо tarkoittaa nimeä Matala-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matala=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Matala-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mats Matala-aho tai Matilda Matala-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Matala-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Matala-aho, Finland.

©Tuomas Salste