Matalalampi: Sukunimi-info

Matalalampi

Tietoja sukunimestä Matalalampi

Matalalampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Matalalampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 1985 51

v. 2015 39

v. 2016 38

v. 2017 37

v. 2018 37

v. 2019 38

v. 2020 37

v. 2021 37

v. 2022 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matalalampi on sijalla 14 239. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Matalalampi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Matalalampi

Matalalampi
(paikannimi)
Matalalampi Karjalassa
(karttanimi)

Matalalampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Matalalampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Matalalampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Matalalampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matalalammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Matalalammet ulkomailla

Ruotsissa Matalalampi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маталалампи tarkoittaa nimeä Matalalampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matalalambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Matalalampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mats Matalalampi tai Matilda Matalalampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Matalalampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Matalalampi, Finland.

©Tuomas Salste