Matara-aho: Sukunimi-info

Matara-aho

Tietoja sukunimestä Matara-aho

Matara-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Matara-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 37

v. 2019 37

v. 2020 38

v. 2021 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matara-aho on sijalla 13 157. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Matara-aho

Matara-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Matara-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Matara-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matara-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matara-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матара-ахо tarkoittaa nimeä Matara-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matara=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Matara-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mats Matara-aho tai Matilda Matara-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Matara-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Matara-aho, Finland.

©Tuomas Salste