Matara-aho: Sukunimi-info

Matara-aho

Tietoja sukunimestä Matara-aho

Matara-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Matara-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 37

v. 2020 38

v. 2022 41

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matara-aho on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Matara-aho ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Matara-aho

Matara-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Matara-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Matara-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matara-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matara-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матара-ахо tarkoittaa nimeä Matara-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matara=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Matara-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mats Matara-aho tai Matilda Matara-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Matara-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Matara-aho, Finland.

©Tuomas Salste