Matinheikki: Sukunimi-info

Matinheikki

Tietoja sukunimestä Matinheikki

Matinheikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Matinheikki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 45 max

v. 1985 36

v. 2015 36

v. 2016 36

v. 2017 37

v. 2018 37

v. 2019 37

v. 2020 36

v. 2021 37

v. 2022 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matinheikki on sijalla 14 569. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Matinheikki on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. –2011

Sana Matinheikki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Matinheikki

Matinheikki (paikannimi)Katuosoitteissa

Matinheikki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Matinheikki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matinheikki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matinheikintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матинхейкки tarkoittaa nimeä Matinheikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Matinheiki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matinheickj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Matinheikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matias Matinheikki tai Matilda Matinheikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Matinheikki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Matinheikki, Finland.

©Tuomas Salste