Matinmäki: Sukunimi-info

Matinmäki

Tietoja sukunimestä Matinmäki

Matinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Matinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 24

v. 2015 20

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Matinmäkien enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Paikannimi Matinmäki

Matinmäki
(paikannimi)
Matinmäki Karjalassa
(karttanimi)

Matinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 64 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Matinmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Matinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Matinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matinmäenkuja, Matinmäentie, Matinmäki, Matinmäkigränden, Matinmäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матинмяки ("Matinmjaki") tarkoittaa nimeä Matinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Matinmeki.

Nimi kirjoitetaan joskus Matinmaki tai Matinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matias Matinmäki tai Matilda Matinmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Matinmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Matinmäki, Finland.

©Tuomas Salste