Matkaniemi: Sukunimi-info

Matkaniemi

Tietoja sukunimestä Matkaniemi

Matkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Matkaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matkaniemi on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Matkaniemi

Matkaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Matkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Matkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matkaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Matkaniemet ulkomailla

Ruotsissa Matkaniemi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матканиеми ("Matkanijemi") tarkoittaa nimeä Matkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matcaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Matkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mats Matkaniemi tai Matilda Matkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Matkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Matkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste