Mattanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mattanen

Mattanen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mattasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 148 max

v. 1985 149

v. 2014 189

v. 2015 192

v. 2016 192

v. 2017 192

v. 2018 191

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mattanen on noin sijalla 4 000.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mattanen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mattanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mattanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 84 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mattasia on 191.

Paikannimi Mattanen

Mattanen (paikannimi)

Mattanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mattanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Mattaset ulkomailla

Ruotsissa Mattanen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маттанен tarkoittaa nimeä Mattanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mattain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mattanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matti Mattanen tai Matilda Mattanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mattanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mattanen, Finland.

©Tuomas Salste