Mattas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mattas

Mattas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mattaksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 68

v. 2016 69

v. 2017 68

v. 2018 69

v. 2019 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mattas on sijalla 9 020. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mattaksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Mattaksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mattas

Mattas (paikannimi)Katuosoitteissa

Mattas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mattas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mattas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mattaksenkuja, Mattaksenpolku, Mattaksenraitti, Mattaksentie, Mattas, Mattasgränd, Mattasgränden, Mattasstigen, Mattasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mattakset ulkomailla

Ruotsissa Mattas oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tšekissä Mattas oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2017.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 343 henkeä, joiden sukunimi oli MATTAS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 19 henkeä, joiden sukunimi oli MATTAS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matts Mattas tai Matilda Mattas.

Samankaltaisia nimiä kuin Mattas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mattas, Finland.

©Tuomas Salste