Mattlar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mattlar

Mattlar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mattlar-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 72

v. 2016 71

v. 2017 71

v. 2018 71

v. 2019 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mattlar on sijalla 8 828. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Mattlar-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Mattlar-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mattlar

Mattlar (paikannimi)Katuosoitteissa

Mattlar on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mattlar jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mattlar esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mattlarsstigen, Mattlarsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mattlar-suku ulkomailla

Ruotsissa Mattlar oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matts Mattlar tai Matilda Mattlar.

Samankaltaisia nimiä kuin Mattlar

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mattlar, Finland.

©Tuomas Salste