Maunonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maunonen

Maunonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Maunosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 1985 21

v. 2015 33

v. 2016 34

v. 2017 35

v. 2018 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maunonen on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Maunonen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Maunonen on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Maunonen

Maunonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Maunonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maunonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maunonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maunosenpolku. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Maunoset ulkomailla

Ruotsissa Maunonen oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маунонен tarkoittaa nimeä Maunonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maunoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Maunonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mauno Maunonen tai Maud Maunonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Maunonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Maunonen, Finland.

©Tuomas Salste