Mauro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mauro

Mauro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mauro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 41

v. 2018 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mauro on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mauro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mauro on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1927
Yritykset
perust. 1945–2001

Sana Mauro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Mauro

Mauro on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Mauro oli yhtenä etunimenä 37 miehellä. Samaan aikaan Mauro oli 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (28 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (9).

Mauro-suku ulkomailla

Ruotsissa Mauro oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 680 henkeä, joiden sukunimi oli MAURO.

Italiassa Mauro on yleinen sukunimi.

Tšekissä Mauro oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 7 722 henkeä, joiden sukunimi oli MAURO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 184 henkeä, joiden sukunimi oli MAURO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мауро tarkoittaa nimeä Mauro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maura Mauro tai Mauri Mauro.

Samankaltaisia nimiä kuin Mauro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mauro, Finland.

©Tuomas Salste