Mäyry: Sukunimi-info

Mäyry

Tietoja sukunimestä Mäyry

Mäyry on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Mäyry-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 1985 34

v. 2015 47

v. 2018 50

v. 2020 52

v. 2022 53

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäyry on sijalla 10 581.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. –1999

Sana Mäyry esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mäyry

Mäyry (paikannimi)

Mäyry on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäyry jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяурю ("Mjaurju") tarkoittaa nimeä Mäyry. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Meiri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Meurÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäyry olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mayry tai Maeyry, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäyry

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäyry, Finland.

©Tuomas Salste