Mehiläinen: Sukunimi-info

Mehiläinen

Tietoja sukunimestä Mehiläinen

Mehiläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mehiläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 29

v. 2020 30

v. 2022 33

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mehiläinen on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mehiläinen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1931
Yritykset
perust. 1978–2021

Sana Mehiläinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Mehiläinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Mehiläinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mehiläisenkatu, Mehiläisenkuja, Mehiläisenpolku, Mehiläisenrinne, Mehiläisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mehiläiset ulkomailla

Ruotsissa Mehiläinen oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мехиляйнен ("Mehiljainen") tarkoittaa nimeä Mehiläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mehileinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mehiläin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mehiläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mehilainen tai Mehilaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meh Mehiläinen tai Mehdi Mehiläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mehiläinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mehiläinen, Finland.

©Tuomas Salste