Mehiläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mehiläinen

Mehiläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mehiläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 27

v. 2017 29

v. 2018 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mehiläinen on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1931
Yritykset
perust. –2011

Sana Mehiläinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Mehiläinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Mehiläinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mehiläisenkatu, Mehiläisenkuja, Mehiläisenpolku, Mehiläisenrinne, Mehiläisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мехиляйнен ("Mehiljainen") tarkoittaa nimeä Mehiläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mehiläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mehiläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mehilainen tai Mehilaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meh Mehiläinen tai Mehdi Mehiläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mehiläinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mehiläinen, Finland.

©Tuomas Salste