Mella: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mella

Mella on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mella-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 86

v. 2016 85

v. 2017 85

v. 2018 86

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mella on noin sijalla 7 500. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mella on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mella on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mella ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mella-nimisiä on 86.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923
Yritykset
perust. 1962–2004

Sana Mella esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mella

Mella (paikannimi)Mella (karttanimi)

Mella on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mella esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mella jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mella esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mellakuja, Mellankuja, Mellanpolku, Mellantie, Mellatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Mella

Mella on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Mella oli yhtenä etunimenä 78 naisella. Samaan aikaan Mella oli 86 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (65 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (13).

Mellat ulkomailla

Ruotsissa Mella oli 191 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Mella oli 132 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

86191132
Mellat Pohjolassa

Liechtensteinissa Mella oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2010.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 2 738 henkeä, joiden sukunimi oli MELLA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 723 henkeä, joiden sukunimi oli MELLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 36 henkeä, joiden sukunimi oli MELLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мелла tarkoittaa nimeä Mella. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Melek Mella tai Melker Mella.

Samankaltaisia nimiä kuin Mella

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mella, Finland.

©Tuomas Salste