Meltti: Sukunimi-info

Meltti

Tietoja sukunimestä Meltti

Meltti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Melttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 11 max

v. 1985 16

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Meltti on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Meltti ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Meltti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Meltti on suojattu 1928 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Meltti

Meltti (paikannimi)Katuosoitteissa

Meltti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Meltti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Meltti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Meltinkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мельтти tarkoittaa nimeä Meltti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Melti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Meltj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Meltti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mella Meltti tai Melker Meltti.

Samankaltaisia nimiä kuin Meltti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Meltti, Finland.

©Tuomas Salste