Mennala: Sukunimi-info

Mennala

Tietoja sukunimestä Mennala

Mennala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mennala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 14

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 38

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mennala on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mennala ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mennala on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mennala on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Mennala

Mennala
(paikannimi)
Mennala Karjalassa
(karttanimi)

Mennala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mennala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mennala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меннала tarkoittaa nimeä Mennala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Menna Mennala.

Samankaltaisia nimiä kuin Mennala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mennala, Finland.

©Tuomas Salste