Merenlahti: Sukunimi-info

Merenlahti

Tietoja sukunimestä Merenlahti

Merenlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Merenlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 40

v. 2017 43

v. 2018 44

v. 2019 45

v. 2020 45

v. 2021 45

v. 2022 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Merenlahti on sijalla 12 489. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Merenlahtea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Merenlahti

Merenlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Merenlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Merenlahti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Merenlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Merenlahdentie, Merenlahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меренлахти tarkoittaa nimeä Merenlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Merenlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Merenlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Merete Merenlahti tai Mert Merenlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Merenlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Merenlahti, Finland.

©Tuomas Salste