Merkkiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Merkkiniemi

Merkkiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Merkkiniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 189 max

v. 1985 194

v. 2014 220

v. 2015 221

v. 2016 220

v. 2017 222

v. 2018 222

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Merkkiniemi on noin sijalla 3 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Merkkiniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Merkkiniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Merkkiniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Merkkiniemi

Merkkiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Merkkiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Merkkiniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Merkkiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Merkkiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Merkkiniemet ulkomailla

Ruotsissa Merkkiniemi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мерккиниеми ("Merkkinijemi") tarkoittaa nimeä Merkkiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Merkiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Merkkiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meri Merkkiniemi tai Mert Merkkiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Merkkiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Merkkiniemi, Finland.

©Tuomas Salste