Mesiäislehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mesiäislehto

Mesiäislehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mesiäislehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 15

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 26

v. 2019 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mesiäislehto on sijalla 18 357. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mesiäislehto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mesiäislehto

Mesiäislehto (paikannimi)

Mesiäislehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mesiäislehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Месияйслехто ("Mesijaislehto") tarkoittaa nimeä Mesiäislehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mesieislehto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mesiäislechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mesiäislehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mesiaislehto tai Mesiaeislehto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mesi Mesiäislehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Mesiäislehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mesiäislehto, Finland.

©Tuomas Salste