Metsä-Heikkilä: Sukunimi-info

Metsä-Heikkilä

Tietoja sukunimestä Metsä-Heikkilä

Metsä-Heikkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Metsä-Heikkilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 27

v. 2020 28

v. 2022 29

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsä-Heikkilä on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Metsä-Heikkilä ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsä-Heikkilä on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Metsä-Heikkilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Metsä-Heikkilä

Metsä-Heikkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsä-Heikkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsä-Heikkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsä-Heikkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsä-Heikkilän kuja, Metsä-Heikkilän tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мется-Хейккиля ("Metsja-Heikkilja") tarkoittaa nimeä Metsä-Heikkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzä=Heickilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsä-Heikkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsa-Heikkila tai Metsae-Heikkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsä-Heikkilä tai Metin Metsä-Heikkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsä-Heikkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsä-Heikkilä, Finland.

©Tuomas Salste