Metsä-Heikkilä: Sukunimi-info

Metsä-Heikkilä

Tietoja sukunimestä Metsä-Heikkilä

Metsä-Heikkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Metsä-Heikkilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 28

v. 2020 28

v. 2021 29

v. 2022 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsä-Heikkilä on sijalla 17 070. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsä-Heikkilä on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Metsä-Heikkilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Metsä-Heikkilä

Metsä-Heikkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsä-Heikkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsä-Heikkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsä-Heikkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsä-Heikkilän kuja, Metsä-Heikkilän tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мется-Хейккиля ("Metsja-Heikkilja") tarkoittaa nimeä Metsä-Heikkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzä=Heickilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsä-Heikkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsa-Heikkila tai Metsae-Heikkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsä-Heikkilä tai Metin Metsä-Heikkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsä-Heikkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsä-Heikkilä, Finland.

©Tuomas Salste