Metsähonkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsähonkala

Metsähonkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Metsähonkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

v. 2017 48

v. 2018 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsähonkala on noin sijalla 11 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsähonkala on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяхонкала ("Metsjahonkala") tarkoittaa nimeä Metsähonkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzähongala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsähonkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsahonkala tai Metsaehonkala, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metin Metsähonkala tai Metta Metsähonkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsähonkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Metsähonkala, Finland.

©Tuomas Salste