Metsäkangas: Sukunimi-info

Metsäkangas

Tietoja sukunimestä Metsäkangas

Metsäkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Metsäkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 32 max

v. 1985 34

v. 2015 34

v. 2018 36

v. 2020 38

v. 2022 40

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsäkangas on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Metsäkangas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsäkangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Metsäkangas

Metsäkangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsäkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsäkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsäkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsäkangasvägen, Metsäkankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсякангас ("Metsjakangas") tarkoittaa nimeä Metsäkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsekangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäcangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsäkangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsakangas tai Metsaekangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsäkangas tai Metin Metsäkangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsäkangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsäkangas, Finland.

©Tuomas Salste