Metsäkylä: Sukunimi-info

Metsäkylä

Tietoja sukunimestä Metsäkylä

Metsäkylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Metsäkylien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 37 max

v. 1985 40

v. 2014 51

v. 2016 50

v. 2018 50

v. 2020 49

v. 2022 49

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsäkylä on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Metsäkylä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Metsäkylien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Metsäkylät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Metsäkylän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1934
Yritykset
perust. 1951–2022

Sana Metsäkylä tai Metsäkylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Metsäkylä

Metsäkylä
(paikannimi)
Metsäkylä Karjalassa
(karttanimi)

Metsäkylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Metsäkylä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsäkylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Metsäkylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsäkylä, Metsäkylänkatu, Metsäkylänpolku, Metsäkyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсякюля ("Metsjakjulja") tarkoittaa nimeä Metsäkylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsekile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäkÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsäkylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsakyla tai Metsaekylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsäkylä tai Metin Metsäkylä.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsäkylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsäkylä, Finland.

©Tuomas Salste