Metsäniemi: Sukunimi-info

Metsäniemi

Tietoja sukunimestä Metsäniemi

Metsäniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Metsäniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsäniemi on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Metsäniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Metsäniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Paikannimi Metsäniemi

Metsäniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsäniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsäniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsäniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsäniemenkuja, Metsäniemenrinne, Metsäniementie, Metsäniemigränden, Metsäniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяниеми ("Metsjanijemi") tarkoittaa nimeä Metsäniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metseniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsäniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsaniemi tai Metsaeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsäniemi tai Metin Metsäniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsäniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsäniemi, Finland.

©Tuomas Salste