Metsäniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsäniemi

Metsäniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Metsäniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsäniemi on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Metsäniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Paikannimi Metsäniemi

Metsäniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsäniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsäniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsäniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsäniemenkuja, Metsäniemenrinne, Metsäniementie, Metsäniemigränden, Metsäniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяниеми ("Metsjanijemi") tarkoittaa nimeä Metsäniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsäniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsaniemi tai Metsaeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metin Metsäniemi tai Metta Metsäniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsäniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Metsäniemi, Finland.

©Tuomas Salste