Metsäniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsäniemi

Metsäniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Metsäniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 25

v. 2019 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsäniemi on sijalla 18 876. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Metsäniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Paikannimi Metsäniemi

Metsäniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsäniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsäniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsäniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsäniemenkuja, Metsäniemenrinne, Metsäniementie, Metsäniemigränden, Metsäniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяниеми ("Metsjanijemi") tarkoittaa nimeä Metsäniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metseniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsäniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsaniemi tai Metsaeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsäniemi tai Metin Metsäniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsäniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsäniemi, Finland.

©Tuomas Salste