Metsänkylä: Sukunimi-info

Metsänkylä

Tietoja sukunimestä Metsänkylä

Metsänkylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Metsänkylien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 1985 31

v. 2015 41

v. 2018 47

v. 2020 47

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsänkylä on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Metsänkylä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Metsänkylien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Metsänkylä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Metsänkylä on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1968–2013

Sana Metsänkylä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Metsänkylä

Metsänkylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsänkylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsänkylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsänkylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsänkylä rak, Metsänkyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсянкюля ("Metsjankjulja") tarkoittaa nimeä Metsänkylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsenkile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzängÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsänkylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsankyla tai Metsaenkylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsänkylä tai Metin Metsänkylä.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsänkylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsänkylä, Finland.

©Tuomas Salste