Metsänoja: Sukunimi-info

Metsänoja

Tietoja sukunimestä Metsänoja

Metsänoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Metsänojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2016 54

v. 2018 54

v. 2020 54

v. 2022 54

v. 2023 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsänoja on sijalla 10 739.

Metsänoja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Metsänoja on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1966

Vuosina 1961–1966 kuolleet Metsänojat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Metsänojan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Metsänoja

Metsänoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsänoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsänoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsänoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsänojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяноя ("Metsjanoja") tarkoittaa nimeä Metsänoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsenoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzänoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsänoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsanoja tai Metsaenoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsänoja tai Metin Metsänoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsänoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsänoja, Finland.

©Tuomas Salste