Metsänperä: Sukunimi-info

Metsänperä

Tietoja sukunimestä Metsänperä

Metsänperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Metsänperien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 43 max

v. 1985 12

v. 2015 37

v. 2016 38

v. 2017 36

v. 2018 38

v. 2019 38

v. 2020 40

v. 2021 39

v. 2022 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsänperä on sijalla 13 674. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Metsänperä

Metsänperä (paikannimi)

Metsänperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsänperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсянперя ("Metsjanperja") tarkoittaa nimeä Metsänperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsenpere.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzänberä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsänperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsanpera tai Metsaenperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsänperä tai Metin Metsänperä.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsänperä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsänperä, Finland.

©Tuomas Salste