Metsänranta: Sukunimi-info

Metsänranta

Tietoja sukunimestä Metsänranta

Metsänranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Metsänrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 37 max

v. 1985 50

v. 2014 50

v. 2016 52

v. 2018 58

v. 2020 58

v. 2022 59

v. 2023 58

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsänranta on sijalla 10 166.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsänranta on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932–1936
Yritykset
perust. –1989

Sana Metsänranta tai Metsänrannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Metsänranta

Metsänranta (paikannimi)

Metsänranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsänranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсянранта ("Metsjanranta") tarkoittaa nimeä Metsänranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsenranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzänranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsänranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsanranta tai Metsaenranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsänranta tai Metin Metsänranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsänranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsänranta, Finland.

©Tuomas Salste