Metsäntähti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsäntähti

Metsäntähti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Metsäntähtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsäntähti on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsäntähti on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсянтяхти ("Metsjantjahti") tarkoittaa nimeä Metsäntähti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzändächtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsäntähti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsantahti tai Metsaentaehti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metin Metsäntähti tai Metta Metsäntähti.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsäntähti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Metsäntähti, Finland.

©Tuomas Salste