Metsänvirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsänvirta

Metsänvirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Metsänvirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsänvirta on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Metsänvirtojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsänvirta on melko pitkä nimi.

Metsänvirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Metsänvirta on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсянвирта ("Metsjanvirta") tarkoittaa nimeä Metsänvirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzänfwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsänvirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsanvirta tai Metsaenvirta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metin Metsänvirta tai Metta Metsänvirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsänvirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Metsänvirta, Finland.

©Tuomas Salste