Metsäranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsäranta

Metsäranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Metsärantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 498 max

v. 1985 492

v. 2014 542

v. 2015 545

v. 2016 547

v. 2017 547

v. 2018 549

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsäranta on noin sijalla 1 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Metsärantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Metsärannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Metsärantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kurikka (7 henkeä), Kauhajoki (6) sekä Isojoki (6). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Metsäranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 29.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1934
Yritykset
perust. –2013

Sana Metsäranta tai Metsärannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Metsäranta

Metsäranta (paikannimi)Metsäranta (karttanimi)

Metsäranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 390 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Metsäranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsäranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Metsäranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsärannankatu, Metsärannankuja, Metsärannanpolku, Metsärannantie, Metsäranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Metsärannat ulkomailla

Ruotsissa Metsäranta oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяранта ("Metsjaranta") tarkoittaa nimeä Metsäranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzeranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsäranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsaranta tai Metsaeranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metin Metsäranta tai Metta Metsäranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsäranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Metsäranta, Finland.

©Tuomas Salste