Metsärinne: Sukunimi-info

Metsärinne

Tietoja sukunimestä Metsärinne

Metsärinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Metsärinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 1985 62

v. 2014 61

v. 2015 60

v. 2016 61

v. 2017 59

v. 2018 59

v. 2019 60

v. 2020 60

v. 2021 61

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2021 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsärinne on sijalla 9 774. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1961

Vuosina 1957–1961 kuolleet Metsärinteet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Metsärinteen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Metsärinne

Metsärinne
(paikannimi)
Metsärinne Karjalassa
(karttanimi)

Metsärinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 182 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Metsärinne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsärinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Metsärinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsärinne, Metsärinnegatan, Metsärinteenkatu, Metsärinteenkuja, Metsärinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяринне ("Metsjarinne") tarkoittaa nimeä Metsärinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metserinne.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzerinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsärinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsarinne tai Metsaerinne, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsärinne tai Metin Metsärinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsärinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsärinne, Finland.

©Tuomas Salste