Metsärinta: Sukunimi-info

Metsärinta

Tietoja sukunimestä Metsärinta

Metsärinta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Metsärintojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 54

v. 2018 53

v. 2019 52

v. 2020 52

v. 2021 52

v. 2022 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsärinta on sijalla 11 037. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Metsärinta. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Metsärinta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Metsärinta

Metsärinta (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsärinta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsärinta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsärinta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsärinnantie, Metsärinta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяринта ("Metsjarinta") tarkoittaa nimeä Metsärinta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metserinta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzerinda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsärinta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsarinta tai Metsaerinta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsärinta tai Metin Metsärinta.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsärinta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsärinta, Finland.

©Tuomas Salste