Metsätähti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsätähti

Metsätähti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Metsätähtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 61

v. 2017 61

v. 2018 62

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsätähti on noin sijalla 9 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Metsätähti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Metsätähti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsätähdenkatu, Metsätähdenkuja, Metsätähdenpolku, Metsätähdenrinne, Metsätähdentie, Metsätähti, Metsätähtikatu, Metsätähtikuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Metsätähti

Metsätähti on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Metsätähti oli yhtenä etunimenä 26 naisella. Samaan aikaan Metsätähti oli 62 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсятяхти ("Metsjatjahti") tarkoittaa nimeä Metsätähti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzätächtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsätähti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsatahti tai Metsaetaehti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metin Metsätähti tai Metta Metsätähti.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsätähti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Metsätähti, Finland.

©Tuomas Salste