Metsävirta: Sukunimi-info

Metsävirta

Tietoja sukunimestä Metsävirta

Metsävirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Metsävirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsävirta on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Metsävirta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Metsävirtojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Metsävirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Metsävirta on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1969

Vuosina 1961–1969 kuolleet Metsävirrat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Metsävirran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Metsävirta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Metsävirta

Metsävirta (paikannimi)

Metsävirta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsävirta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсявирта ("Metsjavirta") tarkoittaa nimeä Metsävirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsevirta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäfwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsävirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsavirta tai Metsaevirta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsävirta tai Metin Metsävirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsävirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsävirta, Finland.

©Tuomas Salste