Metsävuori: Sukunimi-info

Metsävuori

Tietoja sukunimestä Metsävuori

Metsävuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Metsävuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 1985 59

v. 2014 66

v. 2016 64

v. 2018 64

v. 2020 57

v. 2022 57

v. 2023 56

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsävuori on sijalla 10 435. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Metsävuorta. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Metsävuorta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Metsävuori

Metsävuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsävuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsävuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsävuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsävuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсявуори ("Metsjavuori") tarkoittaa nimeä Metsävuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsevuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsävuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsavuori tai Metsaevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsävuori tai Metin Metsävuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsävuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsävuori, Finland.

©Tuomas Salste