Metsikkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsikkö

Metsikkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Metsikköjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 1985 53

v. 2015 44

v. 2016 42

v. 2017 43

v. 2018 42

v. 2019 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsikkö on sijalla 12 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Metsikkö

Metsikkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsikkö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsikkö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsikkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsikkötie, Metsikönkatu, Metsiköntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсиккё ("Metsikkjo") tarkoittaa nimeä Metsikkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsike.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzickö on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsikkö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsikko tai Metsikkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsikkö tai Metin Metsikkö.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsikkö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsikkö, Finland.

©Tuomas Salste