Metsola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsola

Metsola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on nimeltään Metsola.

Metsoloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 606 max

v. 1985 608

v. 2014 663

v. 2015 670

v. 2016 670

v. 2017 669

v. 2018 675

v. 2019 676

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsola on sijalla 1 270.

Metsola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Metsola on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Metsola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Metsola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Metsola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 32 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Metsoloita on 676.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Metsoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 72 Metsolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Metsoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (16 henkeä), Pyhtää (4), Marttila (3) sekä Mynämäki (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Metsola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1944
Yritykset
perust. –2017

Sana Metsola tai Metsolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Metsola

Metsola (paikannimi)Metsola (karttanimi)

Metsola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 516 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Metsola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Metsola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsolagatan, Metsolagränden, Metsolan metsätie, Metsolanaukio, Metsolankaari, Metsolankatu, Metsolankuja, Metsolankulma, Metsolanpiha, Metsolanpolku, Metsolanraitti, Metsolanrinne, Metsolantie, Metsolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Metsolat ulkomailla

Ruotsissa Metsola oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсола tarkoittaa nimeä Metsola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsola tai Metin Metsola.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsola, Finland.

©Tuomas Salste