Metsomäki: Sukunimi-info

Metsomäki

Tietoja sukunimestä Metsomäki

Metsomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Metsomäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 85

v. 2016 85

v. 2018 83

v. 2020 86

v. 2022 89

v. 2023 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsomäki on sijalla 7 196. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 107.

Paikannimi Metsomäki

Metsomäki
(paikannimi)
Metsomäki Karjalassa
(karttanimi)

Metsomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Metsomäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Metsomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsomäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Metsomäet ulkomailla

Ruotsissa Metsomäki oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсомяки ("Metsomjaki") tarkoittaa nimeä Metsomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Metsomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsomaki tai Metsomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsomäki tai Metin Metsomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsomäki, Finland.

©Tuomas Salste