Metsovuori: Sukunimi-info

Metsovuori

Tietoja sukunimestä Metsovuori

Metsovuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Metsovuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2 max

v. 1985 31

v. 2015 45

v. 2016 44

v. 2017 44

v. 2018 44

v. 2019 42

v. 2020 41

v. 2021 41

v. 2022 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsovuori on sijalla 12 700. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Metsovuori

Metsovuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsovuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Metsovuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsovuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsovuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсовуори tarkoittaa nimeä Metsovuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzofwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Metsovuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mette Metsovuori tai Metin Metsovuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsovuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Metsovuori, Finland.

©Tuomas Salste