Miekkavaara: Sukunimi-info

Miekkavaara

Tietoja sukunimestä Miekkavaara

Miekkavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Miekkavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 36

v. 2020 39

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miekkavaara on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Miekkavaara ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Miekkavaara on melko pitkä nimi.

Miekkavaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Miekkavaara on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Miekkavaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Miekkavaara

Miekkavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Miekkavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Miekkavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Miekkavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miekkavaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Miekkavaarat ulkomailla

Ruotsissa Miekkavaara oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Миеккаваара ("Mijekkavaara") tarkoittaa nimeä Miekkavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Miekavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mieckafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Miekkavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Miekkavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Miekkavaara, Finland.

©Tuomas Salste