Mielityinen: Sukunimi-info

Mielityinen

Tietoja sukunimestä Mielityinen

Mielityinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mielityisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 1985 63

v. 2014 89

v. 2015 90

v. 2016 91

v. 2017 91

v. 2018 91

v. 2019 91

v. 2020 92

v. 2021 97

v. 2022 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mielityinen on sijalla 6 830. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mielityinen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mielityinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mielityinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mielityinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mielityisiä on 97.

Paikannimi Mielityinen

Mielityinen (paikannimi)

Mielityinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mielityinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Миелитюйнен ("Mijelitjuinen") tarkoittaa nimeä Mielityinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mielitijnens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mielitÿin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mielityinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Mielityinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mielityinen, Finland.

©Tuomas Salste